H.265 / HEVC – ny, bedre komprimering

For enkelt å håndtere de store datamengdene som det blir med høyoppløste kameraer, brukes den nyeste komprimeringsteknikken H.265. Med dine nye kameraer kreves bare halve lagringsplassen for å spille inn med samme videokvalitet som tidligere. Det innebærer lavere nettverksbelastning, men fremfor alt mindre lagringsbehov!

Når trenger jeg H.265 / HEVC?

H.265 / HEVC er en ny komprimeringsstandard som har kommet til siden behovet for bedre videokomprimering har økt i takt med at oppløsningen på overvåkingskameraer blir høyere og høyere. For å begrense behovet for båndbredde og lagring er denne nye standarden svært effektiv. Den gir samme eller bedre bildekvalitet med halve lagringsbehovet. Derfor er HEVC anbefalt for kameraer med høy oppløsning, eksempelvis AVTECHs 5-megapikselkameraer.

Hvordan fungerer komprimeringen?

Til forskjell fra H.264 som har vært og er den vanligste komprimeringsstandarden, kan H.265 komprimere dobbelt så mye uten å påvirke videokvaliteten. Enkelt forklart benytter H.265 / HEVC seg av mer avanserte algoritmer enn tidligere. Rent teknisk oppnås komprimeringen gjennom et smartere system for å sammenligne kommende bildesekvenser og lagre de deler av bildet som er likens. Ved å skape en variabel størrelse på de flatene i bildet som er like, blir HEVC betydelig mye mer effektiv enn H.264. Foruten denne delen finnes det også bevegelseskompensert forutsigelse av hvor piksler vil finnes i neste bildesekvens pluss noen andre smarte forbedringer.

Hvilke enheter har støtte for H.265 / HEVC?

AVTECHs nyeste IP-kameraer og den nyutviklede videolagringsenheten AVH8516 støtter innkobling av kameraer med komprimeringsstandarden H.265 / HEVC. Disse enhetene er dessuten fylt med andre smarte funksjoner, eksempelvis scenariostyringWDR og intelligent videoanalyse.

Produkter med støtte for H.265 / HEVC

Storselger
Fra: 4999 kr
Storselger
Fra: 7999 kr