PoE gjør installasjonen enkel – én kabel for både strøm og video

Enheter med støtte for Power over Ethernet (PoE) forenkler installasjonen og gir deg en stabil strømforsyning til ditt kamera. Med PoE-støtte trenger du ikke å tenke på å ha strøm fremme ved kameraet fordi alt mates via din NVR fra AVTECH eller eksempelvis en PoE-svitsj.

Hva brukes PoE til?

PoE brukes for å levere strøm til de fleste trådbundne IP-kameraer på markedet. Det underletter installasjonen betydelig med eksempelvis mindre kabelføring og mindre behov for strømuttak. PoE leveres oftest fra en videolagringsenhet med støtte for PoE eller en spesiell PoE-svitsj. Det finnes også varianter med PoE-injektorer som kobles til som et skjøtestykke på en nettverkskabel.

Hvordan fungerer PoE?

PoE er en forkortelse for Power over Ethernet, noe som betyr at strøm overføres via nettverkskabelen. Det er en smart måte å forsyne eksempelvis IP-kameraer som likevel er tilkoblet nettverket, med strøm. Teknologien finnes i forskjellige varianter avhengig av hvor mye effekt det kan mate ut. Den vanligste heter PoE og følger standarden IEEE 802.3af og kan levere opp til 15 W. Den fungerer for de fleste kameraer unntatt de mest strømkrevende, eksempelvis PTZ-kameraer med nattelys. Neste variant kalles PoE+ ifølge standarden IEEE 802.3at og kan levere dobbelt så mye effekt, 30 W, og passer til strømkrevende kameraer. Foruten disse standardiserte variantene finnes også UPoE som kan levere opp til 60 W for virkelig strømkrevende enheter som eksempelvis trafikkameraer og lignende med ekstra IR-lys. For å kunne levere den effekten benytter UPoE seg av dobbelte trådpar for strømlevering.

Hvilke enheter har PoE?

De fleste av AVTECHs IP-kameraer har støtte for PoE og dessuten deres 8-kanalers videolagringsenhet som til og med leverer PoE+. Alle svitsjer fra AETEK er spesialutviklet for kameraovervåking og har PoE i forskjellige varianter for svært enkel strømforsyning.

Produkter med PoE

Storselger
Fra: 3999 kr
Storselger
Fra: 3999 kr
Storselger
Fra: 4999 kr
Storselger
Fra: 14999 kr